Saturday, March 11, 2017


1. Justice Girish Chandra Gupta was sworn in as the Chief Justice of which High Court?
A) Madras High Court
B) Delhi High Court
C) Guwahati High Court
D) Calcutta High Court
E) Jabalpur High Court

2. Who is appointed chairman of Insolvency and Bankruptcy Board?
A) M.S. Sahoo
B) DP Agarwal
C) Geeta Menon
D) Arun Mudghal
E) Deepak Gupta

3. Who is to be honoured with Lata Mangeshkar Award for Lifetime Achievement?
A) Hariharan
B) Rajesh Roshan
C) Uttam Singh
D) Anuradha Paudwal
E) None

4. Who was conferred France's prestigious Chevalier dans I'Ordre des Arts et des Lettres (Knight of the Order of Arts and Letters) award?
A) Sheikh Ahmad Muhammad El-Tayeb
B) Salman bin Abdul-Aziz Al-Saud
C) Ayatollah Ali Khamenei
D) Sajid Nadiadwala
E) Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan

5. Which life Insurance has launched a 'cancer shield plan' for protection against any possible risk?
B) ICICI Lombard Health Insurance
C) Birla Sun Life Insurance
D) Reliane Life Insurance
E) None

6. Karur Vysya Bank ties up with which of the following bank to strengthen its lending to smaller enterprises?
A) Small Finance Bank
B) Indian Post Payment Bank
C) Yes Bank
D) Indian Bank
E) None

7. Which ministry has appointed ICICI Prudential Asset Management Company Ltd as the asset management company for the creation and launch of a new Exchange Traded Fund (ETF)?
A) Ministry of finance
B) Labour ministry
C) Commerce ministry
D) Cabinet ministry
E) None

8. Which bank approved a loan of $631 million for building India's first coastal industrial corridor between Visakhapatnam and Chennai?
A) Asian Infrastructure Development Bank
B) Asian Development Bank
C) World Bank
D) New Development Bank
E) None

9. 'Shanti ki Talaash mein Zindagi' book was written by...
A) Vikram Seth
B) Jhumpa Lahiri
C) Aravind Adiga
D) Radhika Nagrath
E) Upamanyu Chatterjee

10. Max Walker, who recently passes away, belongs to which country?
A) Australia
B) England
C) South Africa
D) New Zealand
E) West Indies

11. Rays Power Infra launches 100 MW solar project in which state?
A) Uttarakhand
B) Kerala
C) Himachal Pradesh
D) Assam
E) Tripura

12. Messaging app ALLO was launched by .......
A) Microsoft
B) Oracle
D) Google
E) Apple

13. BEL to set up night vision products unit in....
A) Uttarakhand
B) Kerala
C) Himachal Pradesh
D) Andhra Pradesh
E) Tripura

14. Which company investments in online food delivery startup Swiggy?
A) Tata arm
B) Amazon
C) Flipkart
D) Swift arsire
E) Rcom

15. Which of the following country has ratified the multilateral convention on administrative assistance in taxation matters?
A) Afghanistan
B) Malaysia
C) New Zealand
D) Switzerland
E) Philippines

16. Name the typhoon which makes landfall in Taiwan is........
A) Megi
B) Meranti
C) Nida
D) Hudood
E) Rauma

17. Vice President Hamid Ansari to address National Assembly of which of the following country?
A) France
B) Tajikistan
C) Kenya
D) China
E) Mali

18. The Ksheer Tester belongs to which of the following ministry?
A) Ministry of Law & Justice, Electronics & Information Technology
B) Ministry of Statistics & Programme Implementation
C) Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution
D) Ministry of Science & Technology and Earth Sciences
E) None of the above

19. Mission Parivar Vikas comes under which of the following ministry?
A) Ministry of Urban Development, Housing and Urban Poverty Alleviation, Information & Broadcasting
B) Ministry of Statistics & Programme Implementation
C) Ministry of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation
D) Ministry of Women and Child Development
E) Ministry of Health and Family Welfare

20. PM approves constitution of how many committees for commemoration of birth centenary of Pandit Deendayal Upadhyay?
A) 3
B) 2
C) 4
D) 5
E) 1

21. Centre released ......... cr for Building Toilets along Ganga.
A) 325
B) 345
C) 315
D) 335
E) 215

22. National Mission on Bioeconomy was launched in Shillong by the Institute of Bioresources and Sustainable Development (IBSD) under which of the following Ministry?
A) Ministry of Finance
B) Ministry of Chemicals and Fertilizers
C) Ministry of Science and Technology
D) Ministry of Bioscience
E) None of the above

23. 'Param-Ishan' supercomputing facility has launched by Union Government in which IIT college recently?
A) IIT Guwahati
B) IIT Madras
C) IIT Indore
D) IIT Delhi
E) IIT Bombay

24. Who inaugurated Punjab 100 - acre mega Food Park at Ludhiana?
A) Ravi Shankar Prasad
B) Sadananda Gowda
C) Narendra Singh Tomar
D) Kalraj Mishra
E) Harsimrat Kaur Badal

25. Which of the following person who has been taken charge as Executive Director in Union Bank of India?
A) Arun Tiwari
B) Vinod Kathuria
C) Raj Kamal Verma
D) Atul Kumar Goel
E) None

26. Recently which of the following metro railway station was renamed as Lok Kalyan Marg Metro station?
A) East Course Metro Station
B) Race Course Metro Station
C) North course metro Station
D) MG Metro Station
E) None

27. Name the Polar Satellite Launch Vehicle carrying three satellites from India, three from Algeria and one each from Canada and the US from Sriharikota in Andhra Pradesh?
A) C35
B) C36
C) C33
D) C38
E) C34

28. Virat Kohli appointed as the brand ambassador of which of the following bank?
A) Punjab National Bank
B) Indian Overseas Bank
C) Bank of Maharashtra
D) Bank of Baroda
E) None of the above

29. In which country, the world's first child with genes from three people was born?
A) Mexico
B) China
D) South Africa
E) Russia

30. North East Connectivity Summit kicks-off in which of the following state?
A) Meghalaya
B) Manipur
C) Arunachal Pradesh
D) Assam
E) Tripura

31. Global Innovation Conference 2017 will be held in which of the following country?
A) Cyprus
B) Denmark
C) Singapore
D) Turkey
E) South Africa

32. What is the theme of 2016 World Tourism Day?
A) Tourism For All - Promoting Universal Accessibility
B) One Billion Tourists, One Billion Opportunities
C) Tourism And Community Development
D) Tourism And Water: Protecting Our Common Future
E) Needs Tourism For All

33. India marked their historic 500th Test over New Zealand in which stadium?
A) Maracana Stadium
B) Green Park Stadium
C) North Harber Stadium
D) Eden Garden Stadium
E) Feroz Shah Kotla Stadium

34. Who won the doubles title of the Pan Pacific Open title in Tokyo?
A) Martina Hingis & Barbora Strycova
B) Sania Mirza & Martina Hingis
C) T. Bacsinszky & M. Hingis
D) Zhaoxuan Yang & Chen Liang
E) Sania Mirza & Barbora Strycova

35. Which country won Under-18 hockey Asia Cup?
A) India
B) Bangladesh
C) Pakisthan
D) Nepal
E) Bhutan

36. Apollo Hospitals and KOS Group of Italy announced the opening of an exclusive rehabilitation centre for post-operation care to patients in which city?
A) Vijayawada
B) Tirupati
C) Hyderabad
D) Visakhapatnam
E) Warangal

37. Which of the following state get new postal circle?
A) Telangana
B) Andhra Pradesh
C) Madhya Pradesh
D) Uttar Pradesh
E) Arunachal Pradesh

38. Which of the following Indian state registers highest unemployment rate in 2015-16?
A) Assam
B) Tripura
C) Telangana
D) Tamil Nadu
E) Sikkim

39. Which of the following city is the wealthiest city in India?
A) Chennai
B) Kochin
C) Mumbai
D) Delhi
E) Hyderabad

40. Name the Indian city, which has the most polluted city in India by WHO?
A) Chennai
B) Mumbai
C) Hyderabad
D) Gwalior
E) Delhi

41. Increase in population during 2001- 11...
A) 172 millions
B) 181 millions
C) 176 millions
D) 193 millions
E) None

42. Which airport was earlier known as Palam International airport?
A) Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport.
B) Lal Bahadur Shastri International Airport.
C) Netaji Subhash Chandra Bose International Airport.
D) Indira Gandhi International Airport.
E) Rajiv Gandhi International Airport.

43. India's First Satellite Launch station built at-
A) Thumba
B) Srihari kota
C) Balasore
D) Ahmedabad
E) Chennai

1-D, 2-A, 3-C, 4-D, 5-C, 6-A, 7-A, 8-B, 9-D, 10-A
11-A, 12-D, 13-D, 14-B, 15-D, 16-A, 17-E, 18-D, 19-E, 20-B
21-C, 22-C, 23-A, 24-E, 25-D, 26-B, 27-C, 28-A. 29-A, 30-E
31-D, 32-A, 33-B, 34-E, 35-A, 36-C, 37-A, 38-B, 39-C, 40-D, 41-B, 42-D, 43-A.